Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČOI kontrolovala prodej přes sociální sítě, inspektoři odhalili padělky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Toshiba

Praha - Internetový prodej a sociální sítě se stávají frekventovanou obchodní platformou pro nabízení a prodej zboží. Ne vždy je však spotřebiteli doručeno v požadované kvalitě. Na základě podnětů spotřebitelů provedli inspektoři ČOI Středočeského kraje a Hlavního města Prahy kontrolu. Na začátku května prověřili čtyři prodávající a ve třech případech zjistili nezákonný prodej padělků. Inspekce o tom informuje na svém webu.

Padělky zboží Michael Kors zjistila ČOI při kontrole nabídky přes aplikaci LetGo, kdy prodávající byl uveden pod jménem Mája Suchá. Byly objednány tři kusy zboží, celková cena originálních výrobků činila 26.000 Kč. Při následné schůzce za účasti policie bylo zboží zajištěno.

"Kontrolou bylo zjištěno, že prodávající osoba nevlastní žádné živnostenské oprávnění," uvedla mluvčí ČOI Ivana Divišová.

Padělek kabelky Louis Vuitton inspektoři odhalili na internetové stránce www.sbazar.cz/luxurious07 a padělané textilní zboží ochranné známky Adidas na www.cz.flame-fashion.com.

Při čtvrté kontrole zjistili inspektoři porušení zákona o ochraně spotřebitele spočívající v nesprávném značení textilních výrobků nabízených spotřebiteli k prodeji. Prodávající komunikoval přes Facebook a telefon, zboží ale prezentoval také na adrese Opletalova 35, Praha 1. Bez objednání předem se však do showroomu nelze dostat, upozornili inspektoři.

Témata:  ČOI (Česká obchodní inspekce) sociální sítě padělky

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 10:14

Zimní počasí je zpět. Na horách spadnou desítky centimetrů sněhu

Do Česka se v dalších dnech v plné síle vrátí zimní počasí. Na horách bude sněžit tak vydatně, že mohou napadnout desítky centimetrů sněhu, upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). 

Zdroj: Jiří Hrubý

Další zprávy

Andrej Babiš

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí.