Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vítězslav Jandák jako poslanec končí, zasedne v Radě Českého rozhlasu

Vítězslav Jandák /ČSSD/ - 37. sjezd ČSSD, Kongresové centrum GONG Ostrava
Vítězslav Jandák /ČSSD/ - 37. sjezd ČSSD, Kongresové centrum GONG Ostrava
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Poslanec ČSSD a někdejší ministr kultury Vítězslav Jandák předčasně skončí svoje působení ve Sněmovně. Dnes byl totiž zvolen do Rady Českého rozhlasu. V Radě České televize usedne sportovní ředitel Českého olympijského výboru Martin Doktor spolu s antropologem médií Tomášem Samkem.

V obou radách bylo třeba obsadit po třech místech, na každé z nich měli poslanci tři adepty. V případě rady veřejnoprávní televize tak zbývá zaplnit poslední křeslo. Ve druhém volebním kole budou mít šanci obhájit členství v radě buď její stávající místopředseda Jiří Závozda, nebo bývalý poradce předsedy Sněmovny René Kühn.

Doktor a Samek budou moci do rady nastoupit od začátku července. Jandák se po rezignaci na poslanecký mandát bude moci místa v radě ujmout už od tohoto pátku.

Zbývající dva členy rozhlasové rady budou poslanci vybírat mezi jejím někdejším předsedou a historikem Michalem Stehlíkem, bývalým místopředsedou Ivanem Tesařem, farářem Zbigniewem Czendlikem a šéfredaktorem časopisu Zahrádkář Janem Stanzelem.

V poli poražených skončili bývalá místopředsedkyně Rady ČT Dana Makrlíková, advokátka Dagmar Raupachová, bojovník za transparentní veřejnou správu Oldřich Kužílek nebo textař Michal Prostějovský. Už v předkole skončil někdejší ředitel veřejnoprávní televize Jiří Balvín.

Témata:  Vítězslav Jandák Český rozhlas Česká televize

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy