Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidovecký politik chtěl poškodit, nás chtěl poškodit, tvrdí Agrofert. Vnikl na pozemek, prý ho poslal rezort zemědělství

Ministerstvo zemědělství
Ministerstvo zemědělství
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Agrofert obvinil lidoveckého exsenátora Jiřího Stodůlku, že ve středu nelegálně vnikl na pozemek ve firmě Výkrm Třebíč v Napajedlech na Zlínsku. Při podání vysvětlení do policejního protokolu prý uvedl, že plnil úkol od první náměstka ministra zemědělství Jiřího Jirsy (KDU-ČSL).

Mluvčí ministerstva Markéta Ježková ČTK sdělila, že náměstek popírá, že by kohokoliv úkoloval k nelegálnímu jednání. Dodala, že náměstek v případě potřeby poskytne veškerou součinnost policii k vyšetření incidentu.

"Kousek pravdy je na tom, že tady okolo té firmy nějaký problém řešíme, prostě. S ministerstvem zemědělství. A já jsem se tam byl podívat, jestli firma existuje a funguje. Mně se to jevilo napřed ze začátku, že to je nějaký sklad stavebnin, a ono to všechno bylo jinak," uvedl Stodůlka.

"Domníváme se, že šlo o politicky motivované shromažďování materiálů, které měly naši firmu poškodit," uvedl mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka a dodal, že bývalý senátor areál bez povolení fotografoval mobilním telefonem.

"Pořídil jsem si snímek zvenku, jak ten barák vypadá. Jaképak fotografování," komentoval to Stodůlka. Nechtěl se vyjadřovat, proč areál fotil. Dodal, že vrátný poté přivolal policii. "Počkal jsem na ně, podal jsem nějaké vysvětlení a tím to skončilo," řekl Stodůlka a uvedl, že areál společnosti Výkrm Třebíč není označený jako soukromý majetek a ani není uzavřený.

Právníci Agrofertu podle Hanzelky situaci analyzují. "Čekáme na závěry policie. Podle toho zvolíme další kroky. Využijeme pro řešení všechny právní prostředky," dodal mluvčí Agrofertu.

Témata:  Agrofert Ministerstvo zemědělství České republiky KDU-ČSL

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy