Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politický bizár? "Česani" vyrazili do boje. Zaorálek, Chovanec a Sobotka předvádí "socdance"

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Postupně se rýsuje nový volební tým Sociálních demokratů. V jeho čele je nově pověřený předseda ČSSD Milan Chovanec. Volebním lídrem je ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Strana nyní na svém Facebooku vypustila první vlaštovku v podobě tance sociálních demokratů.

Sociální demokraté se chystají na rozjezd volební kampaně pro říjnové sněmovní volby netradičním způsobem. Na Facebooku strana zveřejnila animovanou imitaci novozélandského bojového tance haka. Nejedná se však o haku, nýbrž o "socdance", tedy v překladu něco jako sociální tanec. 

V čele bojových tanečníků je ministr zahraniční a volební lídr Lubomír Zaorálek. Po boku má premiéra Bohuslava Sobotku a ministra vnitra a současně pověřeného předsedu strany Milana Chovance. V grafické montáži jde také rozpoznat předsedu sněmovny Jana Hamáčka nebo náměstka pražské primátorky Petra Dolínka.

"‼️Spoiler‼️ "Nezajímá mě, koho si do kampaně koupí ten který miliardář. Chci, aby všichni reagovali na naše návrhy, protože náš program je nejlepší zárukou dobrého života pro lidi v České republice," říká Lubomír Zaorálek. Už zítra ve Slovanském domě představíme program sociální demokracie pro podzimní volby. Co v něm bude? Co pro nás bude v těchto klíčových volbách rozhodující? Sledujte nás živě tady na Facebooku nebo na webu ČSSD," stojí v popisku k fotografii. 

Strana se zřejmě inspirovala středečním vystoupením ragbyového týmu New Zealand Ambassador´s, který svůj tanec předvedl v prostorách Černínského paláce, tedy sídle šéfa české diplomacie Zaorálka. Tým by se měl v sobotu utkat s naším národním týmem v FCC rugby aréně na pražském Smíchově. 

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) volební kampaň Lubomír Zaorálek Milan Chovanec Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy