reklama

Dvě firmy a 24 lidí obvinili policisté podle tiskové zprávy na konci května. Po vzájemné domluvě podle kriminalitů kvůli nadhodnoceným reklamním službám soustavně krátili povinnost k dani z přidané hodnoty a dani z příjmu právnických osob. Skupina údajně založila minimálně 21 společností, z nichž část nevykonávala žádnou podnikatelskou činnost.

Dvacítka obviněných je stíhána na svobodě, čtyři lidé, kteří trestnou činnosti podle policie organizovali, jsou ve vazbě. V případě odsouzení obviněným hrozí za zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a legalizaci výnosů z trestné činnosti od pěti do deseti let vězení.

Detektivové v rámci případu s názvem Stone provedli 23 domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor. Jako výnos z trestné činnosti zajistili mimo jiné několik luxusních aut, šperky, nemovitosti, peníze na účtech i v hotovosti, vše v hodnotě nejméně 110 milionů korun.

Rodina Kočkových proslula mimo jiné pořádáním Matějských poutí na holešovickém Výstavišti. Bratra Jana Kočky zastřelil v roce 2008 v pražské restauraci Monarch Bohumír Ďurčko, soud ho poslal na 12,5 roku do vězení.