Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mynář bude slavit narozeniny na Hradě, za pronájem zaplatí 180 tisíc

Vratislav Mynář /SPOZ/
Vratislav Mynář /SPOZ/
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Zemanův kancléř Vratislav Mynář zaplatí za pronájem prostor na Pražském hradě kvůli své narozeninové oslavě 180 tisíc korun bez DPH. Peníze budou podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka využity k opravě památek.

Kvůli Mynářově oslavě 50. narozenin se ve čtvrtek uzavře část Jižních zahrad Pražského hradu. Podle Mynáře se nechystá žádná výprava na oslavu z Osvětiman. V minulosti kancléř vypravil z Osvětiman autobus, aby tamním obyvatelům umožnil soukromou prohlídku jinak nepřístupných prostor Pražského hradu.

Mynář řekl, že kromě nákladů na pronájem prostor bude ještě platit za občerstvení pro hosty, celková částka by ale neměla překročit 300.000 korun. Hostů pozval asi 200. Mezi pozvanými jsou prezident Miloš Zeman, pracovníci KPR, zpěvák Daniel Hůlka nebo poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD).

Narozeniny v areálu Pražského hradu slavil před rokem i hlavní Zemanův poradce Martin Nejedlý. Kvůli oslavě si pronajal Královskou zahradu a Letohrádek královny Anny, který do té doby k soukromé oslavě nebo ke komerční akci pronajat nebyl. Oslava obě místa pro veřejnost uzavřela.

Témata:  Vratislav Mynář Pražský Hrad Miloš Zeman

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy