Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Muž se měl pokusit zabít chlapce a znásilnit jeho sestru. Kolik let dostane?

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Ústí nad Labem - Ústecký krajský soud začal projednávat případ Michala Bejra z Chomutovska, který čelí obžalobě z pokusu o vraždu třináctiletého chlapce, znásilnění jeho starší sestry, své bývalé přítelkyně, a dalších skutků. Podle právní kvalifikace případu mu hrozí až výjimečný trest. Bejr vinu před soudem popřel.

Případ se odehrál loni na začátku září v Chomutově. Bejr se podle obžaloby na sociální síti Facebook vydával za matku obětí a dívku vylákal do bytu s tím, že její mladší bratr je nemocný. Sám se pokusil chlapce chlapce uškrtit. "Poškozeného ponechal ležet v bezvědomí a odešel do jiné části bytu," popsal státní zástupce Vladimír Jan. Chlapec se s následky vyrovnával několik týdnů. Dívku po příchodu do bytu Bejr brutálně znásilnil.

Před soudem řekl, že s dívkou žil rok a půl. V polovině července se rozešli. "Vztah byl spíš jednostranný, z mé strany, zamiloval jsem se do ní," řekl Bejr. Pár nejprve žil u rodičů obžalovaného, poté se přestěhoval do Chomutova.

Do bytu si loni 1. září přijel podle svých slov pro věci a potkal se zde s mladším bratrem své bývalé přítelkyně. "Začal na mě slovně útočit, že tam kradu. Strčil jsem do něj a začal jsem ho škrtit. Spadli jsme na zem, uvědomil jsem si, co se děje a hned jsem přestal. Poskytl jsem mu pomoc, dal jsem mu napít a uložil ho do postele. Komunikoval se mnou," řekl Bejr. Znásilnění dívky jednoznačně odmítl. "Seděli jsme v obýváku, skončilo to sexuálním stykem, který byl dobrovolný z obou stran," doplnil Bejr s tím, že teprve poté dívce řekl, že došlo ke konfliktu s jejím bratrem. "Řekl jsem, že je mi to líto. Když jsem odcházel, tak byl v pořádku, šel si dát sprchu," dodal Bejr.

Žalobce mladíka viní i z vydírání nebo pořizování dětské pornografie. Dívku fotil a natáčel v době, kdy byla mladistvá. Bejrovi hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Hlavní líčení je naplánované na celý týden.

Témata:  pokus o vraždu znásilnění soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy