Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soud uložil za prostituci nezletilých osmileté tresty. Jak pro vrahy, rozčiloval se odsouzený

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Brno - Krajský soud v Brně dnes vynesl tresty pro Martu Kurkovou (43) a Jiřího Dirdu (32), kteří organizovali prostituci nezletilých dívek. Oba se dle verdiktu dopustili obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte, Kurková navíc výroby dětské pornografie.

Dívky nucené k prostituci byly na útěku z výchovných zařízení. Kurková i Dirda dostali osm let a podají odvolání. "Takové roky jako vrahům jste nám dali," řekl Dirda při odchodu z jednací síně. Žalobkyně počká na písemné odůvodnění.

Obžalovaní vinu popírali, podle senátu krajského soudu je však důkazy usvědčují přesvědčivě. Kurková a Dirda prý věděli, že dívky jsou na útěku, věděli, kolik je jim let a že nemají kam jít. "Využili jejich situace," konstatoval předseda senátu Michael Vrtek.

Na vině obžalovaných podle Vrtka nic nemění ani to, že nepoužívali násilí, že dívky se už dříve pohybovaly v rizikovém prostředí a že jejich prostituce mohla být dobrovolná.

Kurková podle obžaloby nabídla třem nezletilým dívkám loni na jaře bydlení a stravu v pronajatém domě Brně, v němž bydlela s Dirdou. Dívky pak za to musely různým mužům poskytovat sexuální služby. Své výdělky odevzdávaly.

Podle obžaloby je dvojice vozila kvůli prostituci i do Vídně. Jednu z nich, sedmnáctiletou, podle spisu žena nafotila nahou a fotky vystavila na erotických stránkách, aby přilákala více klientů. Do Vídně podle Kurkové jezdil její přítel nakupovat zboží, které v Česku prodávali. Při té příležitosti se s ním některé dívky někdy svezly. Co ve Vídni dělaly, o to se prý žena nestarala.

Témata:  prostituce soudy Brno

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy