Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další zájemce o Hrad? Prezidentským kandidátem ODA je exšéf Škody Auto Kulhánek

Pražský Hrad
Pražský Hrad
Foto: Lukáš Henzl, EuroZprávy.cz

Praha - Bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek (73) dnes oficiálně ohlásil kandidaturu na prezidenta. Jako hlava státu by chtěl dbát na dodržování ústavy, prezidentskému úřadu vrátit vážnost a důstojnost. Dále připomenout Čechům, že mají být na co hrdi, a pomoci dostat děti od počítačů ke sportu.

Kulhánek bude kandidátem nedávno obnovené Občanské demokratické aliance, která mu pomůže sehnat 50.000 podpisů pro nominační petici a bude Kulhánkovu kandidaturu podporovat také finančně.

Předseda ODA Pavel Sehnal označil Kulhánka za "chlapa, který řídil fabriku, má manažerskou zkušenost a lidskou důstojnost, kterou politika potřebuje".

"Podle toho, co slyším, tak by šance měly být velké," řekl k vyhlídkám na své zvolení Kulhánek. Zařadil se mezi čtveřici kandidátů, z nichž by si lidé měli vybrat nejpřijatelnějšího jako příští hlavu státu. Kromě stávajícího prezidenta Miloše Zemana jmenoval textaře Michala Horáčka a bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše, kterého by volil, pokud by sám nekandidoval.

Kulhánek nyní působí v dozorčí radě Pojišťovny Kooperativa a ve vědecké radě Vysoké školy ekonomické v Praze. Dříve vedl Sdružení automobilového průmyslu, byl viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy. Od roku 2002 je navíc členem světového výkonného výboru Mezinárodní obchodní komory.

Témata:  Vratislav Kulhánek Pražský Hrad prezident ČR ODA

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy