Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plot proti uprchlíkům na hranici? Fandím Rakušanům, chrání tak i nás, raduje se Hašek

Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Hejtman Michal Hašek /ČSSD/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno/Vídeň - Někdejší hejtman Jihomoravského kraje a populární politik ČSSD Michal Hašek pochválil našeho jižního souseda. Rakousko se totiž rozhodlo, že v případě nutnosti vystaví na své hranici s Itálií plot. Ten by podle Haška ochránil i Česko.

"Rakouská spolková vláda vedená kancléřem sociálním demokratem Kernem má v otázce kontroly a ochrany jižních hranic s Itálii před nelegální migrační vlnou jasno - kontroly policie,připravena armáda a případně bude postaven plot...," napsal bývalý hejtman Jihomoravského kraje a statutární místopředseda ČSSD Michal Hašek na svůj Facebook. 

Hašek se po odchodu z vrcholné politiky pravidelně vyjadřuje k aktuálnímu dění. Nedávno tak například podpořil ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) v jeho úspěšném tažení za prosazení ústavního práva držet zbraň. Ohradil se také proti slovům francouzského prezidenta Emmanuela Macrona, který označil některé země, které odmítají uprchlické kvóty, za cynické a zrádné. 

"Očekávám, že hraniční kontroly a pomocná mise (armády) budou brzy zapotřebí," řekl rakouský ministr obrany Hans Peter Doskozil s tím, že 750 vojáků je připraveno vyrazit s čtyřmi obrněnými vozidly na hranici již o nastávajícím víkendu. V případě nutnosti je rakouská armáda připravena postavit i hraniční plot. "Fandím Rakušanům,chrání tak i nás," dodal k tomu Hašek. 

Rakousko k opatření přistupuje zejména kvůli tomu, že jde v podstatě o tranzitní zemí mezi Itálií, k jejímž břehům připlouvají desítky člunů s migranty a Německem a Západní Evropou, což je hlavní cílová destinace uprchlíků. 

Témata:  Michal Hašek Rakousko hranice

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 8:21

Česká televize odhalila jména všech deseti účastníků letošní StarDance

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy