Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U Havraně na Mostecku hoří 80 hektarů pole, zásah komplikuje silný vítr

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Most - Druhý stupeň poplachu byl vyhlášen při požáru pole v obci Havraň na Mostecku v severních Čechách. Zásah komplikuje silný vítr, který napomáhá šíření.

Hoří plocha o rozloze asi 80 hektarů. Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu, na místě zasahují profesionální i dobrovolní hasiči.

"Fouká silný vítr. Šíření se ale podařilo zastavit díky oborání a posekání," řekla operační důstojnice krajských hasičů. Na místě aktuálně zasahuje deset hasičských jednotek.

Dnes hořelo také v Královéhradeckém kraji, informují požáry.cz. Hořičtí profesionální a dobrovolní hasiči a podnikoví hasiči Čepro Cerekvice byli přivoláni do Jeřetic k požáru strniště na ploše přibližně 10 × 15 m. "Jednotky požár uhasily. Na místě se nacházel také kombajn, jehož požár byl v počáteční fázi uhašen. Jednotka jej musela rozebrat, aby se dostala k ohnisku," řekla Alena Kuthanová z HZS Královéhradeckého kraje.

Témata:  požáry Ústecký kraj Královéhradecký kraj hasiči

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy