reklama

Sáček podle obžaloby zkontaktoval prostřednictvím svého známého Jozefa Mišíka Rumuna Vlada Maxe Orbana, který byl ochotný podnikatele za peníze odstranit. Loni v březnu v restauraci v pražské Zbraslavi Orbanovi vyplatil zálohu 1,6 milionu korun, dalších osm milionů mu podle obžaloby slíbil za zdárné provedení vraždy.

Vrah měl také oběť donutit k podpisu písemné dohody o narovnání, kterou by se věřitel vzdal všech svých finančních nároků vůči firmě objednatele vraždy. Podpisem dohody by pohledávka zanikla, a to i vůči případným dědicům zavražděného.

Mišík ale podle žalobkyně Jany Kadeřábkové kontaktoval zamýšlenou oběť a po muži (57) požadoval půl milionu korun za to, že Sáčkovi čin rozmluví. Polovinu z částky měl ohrožený muž přinést na říjnovou schůzku v nákupním centru Letňany, kde Mišíka zadržela policie. Mišík je proto vedle přípravy vraždy obžalován z vydírání.

"Je zřejmé, že obžaloba trpí důkazní nouzí. Důkazy, které svědčí o mé nevině, jsou ignorovány," řekl dnes Sáček soudu. Orban mu prý nabídl, že podpis dohody o narovnání s věřitelem domluví. Peníze, které mu předal, byly podle Sáčka půjčkou na rozjezd podnikání.