reklama

Dnes nad ránem při hádce fanoušků vytáhl cizinec zbraň, s níž ohrožoval ostatní návštěvníky. Před hlavním vchodem do areálu festivalu došlo i k výstřelu, nikdo nebyl zraněn. "Střílející muž skončil v rukou policistů a následně v policejní cele k vystřízlivění. Případ nyní šetří kriminalisté," uvedla zlínská policejní mluvčí Lucie Javoříková.

První návštěvníci festivalu se také stali terčem neznámého zloděje, který ve čtvrtek ráno vnikl do desítky stanů ve stanovém městečku Razov a spícím fanouškům sebral mobilní telefony a peněženky s doklady a penězi. Celková škoda se dosud podle policie vyšplhala na bezmála 80.000 Kč.

Policisté se zabývají i vloupáním do garáže na Zlínské ulici, která majiteli slouží jako prodejní kiosek. Neznámý zloděj z něj odcizil 24 kartonů cigaret různých značek v hodnotě přesahující 20.000 Kč. Za krádež mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky ve vězení.

Ve čtvrtek v noci se jeden z fanoušků pokusil ve Vizovicích zadním vchodem vloupat do rodinného domu. Majitele objektu ale vzbudili štěkající psi a ten proto zavolal na tísňovou linku. "O chvíli později byl muž zadržen a skončil na policejní služebně," uvedla Javoříková.