Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sepultura na Metalfest nepřijede... fanoušky přesto její řádění nemine

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Plzeň/Vizovice – Populární thrash a groove metalová kapela Sepultura, kterou v 90. letech proslavilo sedminásobně zlaté album Roots, měla na příští rok naplánované také jedno vystoupení v ČR. Plzeňský Metalfest se nakonec bude muset bez svého hlavního taháku obejít. Brazilská metalová ikona se ale do našich luh a hájů v roce 2017 přeci jen podívá, jen to bude o několik týdnů později.

Za změnou termínu nestojí nic dramatického – skupina se rozhodla pro velký zájem prodloužit si na přelomu května a června, tedy v době konání Metalfestu, již naplánované americké turné. Výlet do Evropy by tak nebyl dvakrát praktický.

Kapela se ale zachovala ke svým příznivcům férově a rozhodla se jim vzniklé potíže vynahradit. Proto se na ni můžeme těšit v polovině července, kdy se ukáže na pramáti českých metalových festivalů – Masters of Rock. Vzhledem k tomu, že obě akce spadají pod hlavičku agentury Pragokoncert, nepřijde zkrátka ani pořadatel. Masters of Rock navíc nabízejí prostory pro více jak dvojnásobný počet lidí, takže celé vystoupení bude o to velkolepější.

Sepultura 13. ledna vypustí do světa své nové album Machine Messiah. Představení čtrnáctého studiového počinu této živelné partičky, zapojující do své hudby latinskoamerické prvky, je spojeno s velkolepým celosvětovým turné. Fanoušci se tak mohou těšit jak na staré fláky, tak na zcela nové písně.

Metalfest budete moci navštívit 2. – 4. 6. 2017 v plzeňském Amfiteátru Lochotín.Masters of Rock, tradičně se odehrávající v areálu vizovické likérky, mají termín konání naplánovaný na 13. – 16. 7. 2017

Témata:  festival Masters of Rock skupina Sepultura koncert

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 16:38

Češi budou ve volbách do europarlamentu vybírat ze 30 uskupení

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy