Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté obvinili cizince za střelbu na festivalu Masters of Rock, hrozí mu tři roky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vizovice - Cizinec (34), který v pátek ohrožoval plynovou pistolí návštěvníky vizovického festivalu Masters of Rock, je podezřelý z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Na rozhodnutí soudu o trestu muž čeká v policejní cele, může dostat až tři roky vězení.

Muž vytáhl v pátek časně ráno při hádce plynovou zbraň. "Tou poté začal ohrožovat ostatní návštěvníky festivalu. Před hlavním vchodem do areálu nakonec došlo k výstřelu. Nikdo naštěstí nebyl zraněn. Střílející muž skončil v rukou policistů a následně v policejní cele k vystřízlivění," uvedla policejní mluvčí Lucie Javoříková.

Policisté také vyšetřují četné krádeže věcí ve stanech. "Pachatelé stany vykrádají nejen během dne, kdy jejich majitelé jsou pryč, ale především v nočních hodinách, kdy ve stanech spí návštěvníci festivalu. Pachatelé se zaměřují především na mobilní telefony a peněženky," řekla policejní mluvčí.

Policisté také provádějí na místním obvodním oddělení u řidičů kontrolní test na přítomnost alkoholu v dechu. Několik řidičů této bezplatné služby využilo, přesto během pátečního a sobotního dne řešili policisté šest řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. Další dva byli pozitivní na drogy.

Témata:  festival Masters of Rock Zlínský kraj krádeže Policie ČR

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy