Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ve Vizovicích končí 15. ročník hudebního festivalu Masters of Rock, navštívilo jej 25 tisíc lidí

Koncert, ilustrační foto
Koncert, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Vizovice - Ve Vizovicích na Zlínsku dnes končí 15. ročník hudebního festivalu Masters of Rock. Akci od čtvrtka navštívilo 25.000 návštěvníků z 38 zemí světa. Ze zahraničních fanoušků převládali Němci a Slováci. Dorazilo také 80 akreditovaných zahraničních novinářů přes Norsko, Anglii, Švédsko až po maďarská hudební média.

"S letošním ročníkem jsme velice spokojeni. O zajímavosti a atraktivitě festivalu svědčí fakt, že vstupenky byly vyprodány již měsíc před jeho zahájením, což nemá žádný jiný letní festival. Atraktivní byl festival nejen pro fanoušky z ČR, ale i ve světě. Lístky jsme posílali do 38 zemí světa," řekl ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Podle něj se na festivalu odehrála zcela ojedinělá vystoupení, příkladem bylo vystoupení švédské kapely Sabaton v doprovodu zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů, které sklidilo obrovské ovace. Pořadatelé udělali fanouškům radost také tím, že se jim po 25 letech podařilo dostat do Česka německou legendu Running Wild.

O závěrečný festivalový den se postarala například německá skupina Varg, tuzemská stálice Kreyson v čele s Láďou Křížkem nebo tříčlenná německá heavymetalová formace Rage. Fanouškům se představil i zpěvák Dee Snider s hity jeho domovské kapely Twisted Sister.

Festival se však neobešel bez incidentů. Z nebezpečného vyhrožování a výtržnictví obvinila policie čtyřiatřicetiletého cizince, který v pátek časně ráno ohrožoval plynovou pistolí návštěvníky. Policisté se zabývali také četnými krádežemi věcí ve stanech. Řešili i několik případů řidičů pod vlivem alkoholu ale i drog.

Témata:  festival Masters of Rock hudba Zlínský kraj

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 15:27

Scholz varoval Netanjahua před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy