Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hnutí Úsvit jde do voleb. Na pomoc si bere lídry z Bloku proti islamizaci

Volební sjezd hnutí Úsvit - Národní demokracie (Praha, 8.8.2015)
Volební sjezd hnutí Úsvit - Národní demokracie (Praha, 8.8.2015)
Foto: Michal Kalášek, EuroZprávy.cz

Praha - Předsednictvo hnutí Úsvit - Národní koalice dnes schválilo společný postup v krajských a senátních i sněmovních volbách s krajskými lídry sdruženými v Bloku proti islamizaci. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl mluvčí Úsvitu Jan Zilvar a představil i některé krajské lídry. Blok proti islamizaci vznikl odštěpením části členů dosavadního Bloku proti islámu.

Lídry do letošních podzimních krajských voleb budou za Ústecký kraj předsedkyně divize bloku Iva Procházková, za Kraj Vysočina speciální pedagožka a předsedkyně přípravného výboru bloku Jana Borkovcová, v Moravskoslezském kraji povede kandidátku báňský záchranář Pavel Koruna a v Plzeňském kraji předseda divize Roman Bakala. Další místa pro krajské a senátní kandidátky projedná volební štáb hnutí příští úterý.

Úsvit původně uzavřel smlouvu o volební spolupráci s Blokem proti islámu. Jeho vedení ale v dubnu smlouvu vypovědělo.

Důvodem byla údajná neprůhlednost kroků Úsvitu, nulová komunikace a neplnění smluvních závazků. Zástupci Úsvitu naopak tvrdí, že dohodu plnili.

Témata:  Úsvit - Národní koalice Blok proti islámu Volby 2016

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy