Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plavkyni na Těrlické přehradě bodl hmyz, kvůli alergii zkolabovala

Plavání
Plavání
Foto: Pixabay

Těrlicko - Při závodě na Těrlické přehradě na Karvinsku zkolabovala osmnáctiletá plavkyně.

Dívku zřejmě bodl hmyz. Začala se topit, z vody ji vytáhl přítomný policista, informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková. „V průběhu plaveckého závodu jedna ze závodnic přestala plavat, zvednutím ruky i voláním o pomoc avizovala kritickou situaci," uvedla.

Hlídka podle ní okamžitě zareagovala a jeden z policistů začal plavat k závodnici, která už mizela pod hladinou. Dívku policista vytáhl nad hladinu. Stačila ještě říct, že byla zřejmě bodnuta hmyzem, a pak již nereagovala na podněty, uvedla Holčáková.

Policisté dívku vytáhli na palubu služební lodi a poskytli jí pomoc. Na břehu se jí ujali zdravotničtí záchranáři.

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byla alergická reakce pacientky byla bouřlivá. "Udala, že vdechla nebo spolkla vosu a ta ji bodla. Stačila ještě vyslat signál o pomoc, takže byla z vody včas vytažena. Její stav se ale rychle zhoršoval a zakrátko u ní došlo k poruše vědomí a vážným dechovým obtížím," řekl Humpl. Stav pacientky se zlepšil po podání potřebných léků a ve stabilizovaném stavu byla přepravena vrtulníkem na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

Témata:  plavání přehrady

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy