Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Korupční kauza kolem Ratha se vrátí k soudu, proces začne v říjnu

Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Rath přišel k soudu (18.5.2015) bez advokátů a soudce chtěl vysvětlení.
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Krajský soud v Praze nařídil nařídil nová jednání v korupční kauze kolem bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD).

Případ se před středočeský soud vrátí po rozhodnutí Nejvyššího soudu, podle kterého se mohou odposlechy pořízené policií použít jako důkaz. Soudní senát se poprvé sejde 23. října, v plánu má zatím 18 jednacích dní. Vyplývá to z veřejné justiční databáze.

Středočeský krajský soud uložil v červenci 2015 Rathovi 8,5 roku vězení za přijímání úplatků v souvislosti s manipulováním veřejných zakázek v regionu. Verdikt následně loni v neveřejném zasedání zrušil odvolací vrchní soud kvůli použitým odposlechům a věc vrátil k novému projednání.

Mezitím se zákonností či nezákonností pořízených odposlechů zabýval Nejvyšší soud, u něhož se stížností pro porušení zákona uspěl ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO).

Témata:  David Rath 1 soudy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy