Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Přehled cen v ČR a za hranicemi: Za kolik natankujete?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Benzin Natural 95 za uplynulý týden zdražil v průměru jen o haléř na 29,55 koruny za litr, nafta o dva haléře zlevnila na 28,40 koruny za litr. Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze. Nejlevněji natankují řidiči benzin v Ústeckém kraji.

Benzin a nafta byly letos nejdražší na začátku března, kdy se litr Naturalu 95 prodával za 31,34 koruny a litr nafty za 30,56 koruny za litr. Po následujícím krátkém poklesu ceny opět začaly v dubnu stoupat, ale od konce dubna klesaly.

Řidiči v hlavním městě zaplatí za benzin průměrně 30,39 Kč/l a za naftu 29,39 Kč/l. V žádném jiném regionu Česka jejich cena nepřekročila 30 korun za litr, respektive 29 korun za litr.

V Ústeckém kraji stál ve středu Natural 95 v průměru 29,16 Kč/l. Jen o haléř byl dražší v Libereckém kraji. Nafta vyjde motoristy nejlevněji v Královéhradeckém kraji, na 27,71 koruny za litr. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Pohonné hmoty je možné tankovat levněji v Polsku, u čerpacích stanic v pohraničí jsou však ceny převážně vyšší. Podle serveru www.fuel-prices-europe.info v Polsku stojí 25,99 korun za litr a nafta 24,45 Kč/l. Pro lidi žijící v pohraničí je výhodné tankovat naftu na Slovensku. Litr tam stojí v přepočtu 25,81 koruny. Benzin je však dražší, litr vyjde na 29,49 koruny.

V Rakousku je benzin nyní po přepočtu na koruny levnější než v Jihomoravském kraji. Litr naturalu stojí za hranicemi v průměru 1,11 eura (asi 28,99 Kč). Nafta je také levnější, vyjde na 1,01 eura za litr, což je 26,38 koruny.

Témata:  pohonné hmoty čerpací stanice Ústecký kraj

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 21:04

Češi pracují na zajištění další munice pro Ukrajinu, přiznal Fiala

Česko má nasmlouváno 180 tisíc kusů dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu a pracuje na zajištění dalších 300 tisíc kusů, prozradil premiér Petr Fiala (ODS) britskému deníku Financial Times. Evropa musí podle Fialy posílit také vlastní obranu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Zbyněk Stanjura /ODS/

Podle Stanjury ODS nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.