Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Restaurace v Praze budou moci žádat o povolení zahrádky elektronicky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Praha 10. srpna (ČTK) - Pražští restauratéři by mohli o opětovné povolení provozu předzahrádky či změnu doby jejího provozu žádat elektronicky. Pilotní projekt by měl fungovat nejdříve na území Prahy 1.

Vyplývá to z materiálu, který mají příští týden projednat pražští radní. Systém by mohl být v případě schválení spuštěn během dvou až tří měsíců. V první městské části je 333 restaurací, které provozují zahrádky.

Nový systém by měl usnadnit proces žádání pro restauratéry, ale rovněž ulehčit úředníkům. Při současném systému musí podnikatelé na úřad celkem čtyřikrát. V budoucnu by si šli vyzvednout jen originální výtisk povolení.

Rozvoj elektronického vyřízení by měl mít několik fází. V té první má být digitálně možné zařídit opakované povolení zahrádky ve stejném rozsahu a stejných podmínek. Stejně tak půjde vyřídit změnu provozní doby. Žádost o rozšíření plochy zahrádky či žádost o zřízení nové v této fázi možné nebude.

Každý podnikatel bude mít jeden unikátní přístup do systému, kde uvidí svou smlouvu. Pokud ji bude chtít například obnovit na další rok, najde svou původní žádost a klikne na tlačítko Opětovně zažádat. "Do žádosti se načtou kompletní údaje z minulého roku, žadatel pouze provede kontrolu a během pár minut žádost podá. Do příloh se automaticky uloží všechny relevantní dokumenty, které už byly prvotně digitalizovány," píše se v dokumentu.

Témata:  restaurace

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy