Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hysteričtí Češi? Schwarzenberg nás srovnal s Rakouskem, výsledek stojí za to

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Rakousko se potýká s uprchlickou krizí a také s rezignací kancléře Wernera Faymanna. Předseda zahraničního výboru poslanecké sněmovny Karel Schwarzenberg z TOP 09 ale tvrdí, že největší problém této země je neschopnost provést reformy.

"Tragédie této vlády byla, že po celou dobu jejího trvání nebyla schopna provést nutné reformy v Rakousku," řekl Českému rozhlasu Schwarzenberg s tím, že rakouské hospodářství zaostává. 

Dříve prý Rakušané předčili Německo, nyní za ním daleko klopýtají. Roste nezaměstnanost a výdělky nejsou. V zemi proto panuje velká nespokojenost.

Situaci nepřispěl ani odchod kancléře Faymanna, který sám dospěl k poznatku, že je nutné, aby odstoupil. Podle knížete ale hlavním důvodem nebyla migrační krize, protože na rozdíl od nás tam nevyvolává hysterii. "V Rakousku není taková hysterie, protože jsou na uprchlíky zvyklí a umějí s nimi zacházet," tvrdí.

Hlavním důvodem frustrace Rakušanů je podle neschopnost vlády. "Když je vláda schopná dělat reformy, tak ji budou volit i přes migrační krizi, když vidí, že vláda selhává, tak se obrátí k jiným," uvedl a dodal: "Rakousko prokázalo, že přeje politikům jako Vitkor Orbán, Miloš Zeman nebo Norbert Hofer"

Témata:  Rakousko Karel Schwarzenberg

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy