reklama

Duhový pochod hrdosti, jímž vyvrcholí týdenní festival Prague Pride, projde metropolí posedmé. Účastníci se začnou na Václavském náměstí řadit od 11:30. O hodinu později se vydají přes ulici Na Příkopě na náměstí Republiky, odtud do Revoluční a pak Řásnovkou a Klášterskou na Dvořákovo nábřeží. Projdou náměstím Curieových na Čechův most a za ním pak po schodech vystoupají do sadů na Letnou, kde bude následovat koncert. Pro lidi s pohybovými potížemi či s kočárky pořadatelé připravili ke schodům autobusy.

V Kozí ulici, která sousedí s trasou průvodu Prague Pride, by se měli ve 13:00 sejít extremisté. V centru metropole se koná také Pochod pro rodinu. Vydá se ve 14:00 z Ovocného trhu na Kampu, kde se pak koná rodinné odpoledne. Akci organizuje Aliance pro rodinu. Ta propaguje manželství muže a ženy. Podle pořadatelů jsou tradiční rodiny v Česku nedoceněné a znevýhodňuje je daňový systém a atmosféra ve společnosti.

Doprava v centru se od 12:00 do 16:00 omezí. Na provoz i bezpečnost bude dohlížet policie. V ulicích budou antikonfliktní týmy. Ze vzduchu bude situaci monitorovat policejní vrtulník.