Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Požár výletní lodi na Baťově kanálu napáchal škodu za milion

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Babice - Požár malé výletní lodi na Baťově kanálu v Babicích na Uherskohradišťsku způsobil škodu za zhruba milion korun. Přesná příčina stále není známá, na případu pracují policisté i hasiči.

Požár lodi byl nahlášen v neděli v 16:20. Oheň plavidlo o rozměrech zhruba osm krát tři metry zcela zničil. Při požáru se popálil kapitán lodi, který se patrně snažil oheň uhasit. Záchranná služba ho převezla do nemocnice.

Na hladinu při požáru unikly z lodi provozní kapaliny. Hasiči proto na Baťův kanál museli položit norné stěny, aby se zabránilo jejich šíření po vodním toku. Vrak lodi se následně hasičům podařilo vytáhnout na břeh, kde jej nadále zkoumají odborníci.

Kajutové plavidlo nabízelo přepravu až šesti osobám. Jeho provozovatelka nechtěla dnes událost pro ČTK nijak komentovat. Podle ředitele obecně prospěšné společnosti Baťův kanál Vojtěcha Bártka šlo o jednu z nejmodernějších lodí, která se po kanále plavila.

"Byla to originální tovární loď. Dost jsme se proto podivovali, že právě v jejím případě nastala taková situace," sdělil Bártek.

Témata:  lodní havárie Zlínský kraj hasiči požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy