Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Konec Česka v NATO? KSČM má jasný cíl

NATO
NATO
Foto: Vláda.cz

Praha - Komunisté představili další součást své volební kampaně před volbami do Poslanecké sněmovny letos v říjnu. Jsou jimi videospoty "Jsem váš hlas". Na prvních dvou je Marta Semelová a ideolog strany Josef Skála.

Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) zveřejnila první spoty pro volby do Poslanecké sněmovny. Vystupují v nich figury dvou čelních představitelů strany - poslankyně Marta Semelová a stranický ideolog Josef Skála. Spoty nabízejí různá hesla, až na konci se objeví reálné postavy obou politiků a pronesou: "Jsem Váš hlas".

Ve spotu se tak dozvíte několik klíčových priorit KSČM. "Pro mladé i dříve narozené důstojný život, ne přežívání", "Ne válce - ano míru - ne NATO", "revize církevních restitucí". Komunisté slibují i vzdělání podle schopností, nikoliv "podle peněženky". Na znárodňování naráží heslo "Klíčová odvětví do rukou státu". KSČM by také rádi prosadili právo a zejména povinnost pracovat. 

Několik hesel představuje i stranický ideolog Josef Skála. Ten by chtěl "obnovit práva a jistoty", dále "evropské platy - ne ráj pro parazity" či "důstojné bydlení všem". Jedním z hesel je i "zelenou seniorům, ne tunelářským gaunerům". I druhý volební spot se obouvá do Severoatlantické aliance NATO: "To jediné, co NATO skutečně chrání, je to nakradené". 

KSČM pod vedením Vojtěcha Filipa si v předvolebním průzkumech vede poměrně dobře. Průměrně se pohybuje zhruba na třetím místě se ziskem okolo 11 procent hlasů voličů. 

Témata:  KSČM Marta Semelová NATO (Severoatlantická aliance)

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy