Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Letní Floru v Olomouci navštívilo 30.000 lidí. Zaujalo zejména Vyznání růžím

Květiny
Květiny
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Olomouc - Flora Olomouc je nejstarší českou květinovou výstavou. Její letošní letní etapu navštívilo od čtvrtka do dnešního podvečera zhruba 28.000 platících návštěvníků. S velkým zájmem se setkala přehlídka s názvem Vyznání růžím.

Dohromady prošlo areálem výstaviště společně s dalšími hosty až 30.000. V porovnání s loňským rokem se tak návštěvnost zvýšila až o 3000 návštěvníků.

"Letošní letní etapa mezinárodní květinové výstavy Flora Olomouc zaznamenala podle předběžných výpočtů 28.000 platících návštěvníků. V součtu s čestnými, volnými a dalšími vstupenkami přesáhl počet 30.000 lidí. Je to zhruba o 2000 až 3000 návštěvníků více než loni," uvedl mluvčí výstaviště Adam Fritscher. Podle něj pomohl zvýšení zájmu především atraktivní program, ale i stabilní počasí.

Návštěvníci podle pořadatelů nejvíce obdivovali hlavní květinovou expozici v pavilonu A, kde byly představeny dvě hlavní témata. Šlo o Setkání v Rajské zahradě, kde se návštěvníci přes nebeskou bránu a bránu do ráje ocitli ve stylizovaném ráji, do něhož vtékaly čtyři řeky stejně jako v knize Genesis. Druhým hlavním tématem byla Léčivá síla stromů.

Přehlídka Vyznání růžím byla k vidění na galerii hlavního pavilonu. Zaplněny byly i okolní pavilony. "Návštěvnosti určitě napomohla i čínská expozice a výstava Terakotová armáda v pavilonu G, která bude pokračovat až do 24. září jako samostatná výstava," doplnil Fritscher. Jde o putovní výstavu. Spatřit zde mohou návštěvníci 70 hliněných soch vojáků o váze 150 kilogramů, dvě repliky koní i zmenšené repliky bojových vozů.

Témata:  květiny výstavy Olomouc

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:16

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že je izraelská armáda po zadržení mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy