Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Praha kvůli nálezu zavazadla evakuovala na letišti terminál 1

Letiště Václava Havla Praha
Letiště Václava Havla Praha
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Terminál 1 na pražském Letišti Václava Havla byl dnes odpoledne více než hodinu uzavřen kvůli nálezu podezřelého zavazadla. Cestující byli evakuováni před terminál na venkovní parkoviště.

Mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová upřesnila, že podezřelé zavazadlo nebylo opuštěné, ale při prohlídce v třídírně vykazovalo po průjezdu rámem "veškeré znaky nástražného výbušného systému".

Zavazadlo bylo podle pyrotechniků v pořádku, provozovatelé zařízení proto budou podle Rendlové zjišťovat, proč známky nástražného systému vykazovalo.

"V 16:31 byla evakuace terminálu ukončena, vše vracíme do normálního provozu. Postupně bude na Terminálu 1 nabíhat provoz, cestující se do něj vracejí," řekla mluvčí letiště Marika Janoušková. Upřesnila, že terminál policie uzavřela v 15:18.

Témata:  Letiště Václava Havla Praha evakuace Praha

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy