Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Napadená kadeřnice zopakovala, že útočil Nečesaný, měl ho prozradit úsměv

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hradec Králové - Napadená kadeřnice dnes u soudu opakovaně označila Lukáše Nečesaného jako útočníka, prý ho poznala dle úsměvu. Původní pravomocný rozsudek, který Nečesaného poslal na 13 let do vězení, před časem zrušil Nejvyšší soud (NS). Kauzu má nyní na starosti nový soudce.

Žena dnes u hradeckého krajského soudu vypověděla, že před koncem pracovní doby slyšela, jak bouchly dveře, a poté v čekárně viděla mladíka ve věku kolem 20 let. "Usmíval se mi do očí a ruce měl za zády. Najednou vytáhl poleno a začal mě bít do hlavy a pak už vůbec nic nevím," řekla poškozená.

Na dotaz soudu uvedla, že obžalovaného poznala po delší době podle úsměvu. "Jsem si tím jistá," řekla. Napadená původně u soudu tvrdila, že si tím, kdo byl útočníkem, není stoprocentně jistá. Při hlavním líčení 2. září 2015 ale vypověděla, že Nečesaného poznala jako útočníka. "Viděla jsem ho v televizi, jak ho propouštěli z vězení, a byl to ten samý úsměv," řekla dnes poškozená. Přiznala, že má od útoku problémy s pamětí.

Ještě před výslechem napadené ženy státní zástupkyně Lenka Faltusová přečetla dopis, který letos v květnu adresovala babička obžalovaného napadené. V něm požadovala po poškozené omluvu a odvolání výpovědi. "Náš vnuk byl odsouzen na základě vaší výpovědi, která musí být nepravdivá," uvedla babička v dopise. V jeho závěru uvedla, že pokud se poškozená neomluví, bude ji rodina žalovat v občansko-právním sporu.

Podle státní zástupkyně by dopis mohl ovlivnit výpověď poškozené. "Je to neuvěřitelné, já jsem nikoho nenapadla a nevím, za co se mám omlouvat," řekla k dopisu při výslechu kadeřnice.

Soudce Miroslav Mjartan ve středu četl protokoly z hlavního líčení a krátce vyslechl Nečesaného. "Skutek, který je mi kladen za vinu, jsem nespáchal. Skutek je odporným činem a modlím se, aby pravý pachatel byl konečně potrestán," řekl obžalovaný.

Témata:  Luděk Nečesaný pokus o vraždu Hradec Králové krimi

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy