Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Realisté změnili volebního lídra v Jihomoravském kraji

Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Brno - Realisty v Jihomoravském kraji povede do sněmovních voleb lékař Fakultní nemocnice Brno a krajský předseda klubu Filip Otevřel (46). Jedničkou byl původně Filip Kadeřábek. Ten však kvůli pracovnímu vytížení odstoupil.

K výměně lídra přistoupilo vedení jihomoravského klubu Realistů. "Dosavadní lídr Filip Kadeřábek bohužel neměl kvůli značnému pracovnímu vytížení kapacitu pro vedení volební kampaně v intenzitě, kterou od všech našich lídrů očekáváme. Proto na základě naší výzvy na pozici lídra jihomoravské kandidátky rezignoval," uvedl tajemník Realistů Michal Moroz.

Novou jedničkou je Otevřel. "Věřím, že na jižní Moravě uděláme dobrý výsledek. Veškerý svůj čas spolu s kolegy věnuji volební kampani," řekl šestačtyřicetiletý lékař.

Otevřel působí na Klinice anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Brno. Mimo jiné organizoval výzkum následků krvácení do mozku na malých i velkých zvířatech ve spolupráci s Mezinárodním centrem klinického výzkumu v Brně a Veterinární a farmaceutickou univerzitou v Brně.

Otevřel se ve volbách postaví krajským lídrům dalších stran, například současnému premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), hejtmanově náměstkyni Taťáně Malé (ANO), předsedovi ODS Petru Fialovi nebo Jiřímu Miholovi (KDU-ČSL).

Témata:  Realisté Fakultní nemocnice Brno Jihomoravský kraj

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy