Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z kuchyně hotelu v Praze šlehaly plameny, evakuováno 60 lidí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Dnes po 08:00 zasahovali hasiči u požáru hotelu v pražské Panské ulici. Evakuováno bylo zhruba 60 lidí, jedna 16letá dívka byla odvezena na vyšetření do nemocnice.

"Hasiči provedli průzkum v suterénu objektu a našli ohnisko požáru v hotelové kuchyni," uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Za půl hodiny po příjezdu dostali hasiči oheň pod kontrolu.

"Hotel byl dobře zajištěn z hlediska požární prevence, takže evakuace byla provedena bez problémů," doplnil Kavka. Dva lidi na místě ošetřili zdravotníci kvůli možnému nadýchání kouřem. Podle mluvčí záchranné služby Jany Poštové byla poté jedna dívka odvezena do nemocnice na preventivní vyšetření. Po 11:30 se již hosté mohli do hotelu vrátit.

Vyšetřovatel hasičů povolal specialisty z Technického ústavu požární ochrany Hasičského záchranného sboru ČR. Na místě odebrali vzorky, které mají pomoci určit příčinu požáru. Škody budou patrně ve statisících korun. 

Témata:  Praha hotely hasiči požáry

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy