Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ani po více než 70 letech lidé nezapomínají, píše Miloslava Vostrá

Miloslava Vostrá /KSČM/
Miloslava Vostrá /KSČM/
Foto: Reprofoto ČT

Praha - "Ministr kultury Daniel Herman vystoupil na 67. sudetoněmeckém sjezdu v Norimberku. Čistou němčinou prohovořil ke svým milým krajanům. Připomněl nacistické zločiny i násilnosti Čechů při poválečném odsunu sudetských Němců a vyjádřil nad událostmi lítost," píše v komentáři pro server EuroZprávy.cz, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM Miloslava Vostrá.

Jen trochu pozapomněl, že první, kdo nadšeně obsazoval takzvané Sudety a vyhnal naše obyvatelstvo z jejich domovů byli právě oni, Hermanovi tleskající sudetští Němci. Zamést před vlastním prahem by si měl především ministr Herman. 71 let od konce 2. světové války, kdy právě v těchto dnech vzpomínáme obětí této hrůzné apokalypsy, je velice nevkusné klanět se těm, kteří se na oněch hrůzách podíleli. Válka si vzala miliony lidských životů.

Lidé opouštějící v Sudetech své domovy mnohdy nevěděli, kam se uchýlí. Byli mezi nimi děti, ženy, staří a nemocní lidé, kteří zde žili mnoho let. A právě proto bychom nikdy neměli zapomenout na svoji historii a dějiny nepřekrucovat podle momentální potřeby.

Toto prvenství, jež svou návštěvou na sjezdu sudetských Němců Herman získal, není opravdu to, čím by se bylo dobré chlubit.

Témata:  Miloslava Vostrá

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy