Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výmysly proti zdravému rozumu? Marksová a Dienstbier terčem kritiky za své "nápady"

Marksová a Dienstbier
Marksová a Dienstbier
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Tvrdé kritice čelí někteří členové vlády ze strany levicové opozice. Poslankyně a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM Miroslava Vostrá se pustila do ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové Tominové a jejího stranického kolegy a ministra pro lidská práva Jiřího Dienstbiera.

„Ministryně Marksová je spolu s ministrem Dienstbierem nepřebernou studnicí nápadů této vlády, které dle jejich mínění mají zlepšit život občanů, a to i za předpokladu, kdyby se jim to nelíbilo. Mnozí z nás mají pocit, že v případě obou ministrů platí čím méně toho dělají, tím méně nám uškodí," nebere si servírky komunistka.

Oba sociální demokraté podle ní mají touhu něco neustále nařizovat, at už jde o povinné kvóty, nebo „zcela neuchopitelné ustanovení zákona jako ochranu před stresem v práci". Nebo když chtějí omezovat právo pronajímat vlastní nemovitost.

„Hýří i dalšími nápady, které jsou proti zdravému rozumu, zato mají pořádnou kadenci. To se jim nedá upřít. Nyní ministryně navrhuje odstranit nutný souhlas partnera při umělém oplodnění," uvádí Vostrá s tím, že má Marksová obecně odpor k tradičním modelům rodiny.

„Náš zájem by měl být především zájem dítěte, které by mělo získat vzory a vyrůstat s matkou i otcem, o což se ženy ve většině případů snaží. Návrh ministryně Marksové směřuje k tomu, že se u nás má rodit více dětí bez plnohodnotné rodiny. Chápu, že otázka mateřství je jistě důležitá, ale práva dítěte budou mít pro mne vždy přednost," vysvětluje poslankyně.

Neúplná rodina má prý své negativní faktory při postupném formování dítěte, což podle ní dokládají veřejně dostupné vědecké studie na dané téma. „Potřebujeme naopak podporu klasického rodičovství, protože jakkoliv otřepaná fráze 'rodina je základ státu' bude platit vždy," uvádí.

„I nám ženám se lépe žije, pokud najdeme partnera, který s námi bude řešit problémy spojené s výchovou dítěte a sdílet i radosti nad tím, co naše dítě dokáže. Mám za to, že právě podpora rodiny je to, čím by se měla ministryně intenzivně zabývat," dodala rázně Vostrá.

Témata:  Miloslava Vostrá Michaela Marksová-Tominová Jiří ml. Dienstbier

Aktuálně se děje

2. května 2024 10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy