reklama

"Dnes jsem na Karlově náměstí potkal Dominika Feriho, všechny vás moc pozdravuje a má se dobře," stojí v popisku originálu fotografie na profilu satirické skupinky TMBK. Teplický radní a kandidát do Sněmovny Dominik Feri na ní je zobrazen s koblihami, které jsou typickým znakem předvolební kampaně hnutí ANO. Feri je v příspěvku vykreslován jako ten, který opustil řady domovské TOP 09 a přidal se právě k hnutí Andreje Babiše.

Následně přibyly další koláže. Vtípku si všiml i marketingový tým hnutí Andreje Babiše a příspěvek na profilu předsedy sdíleli. "Dominika Feriho samozřejmě vítáme. Tahle koláž mě fakt pobavila," napsal Andrej Babiš k fotce. Někteří příznivci hnutí však nepochopili, že jde o vtip, a informaci vzali vážně. 

"Tak Dominika Feriho , jo ??? Tak můj hlas už nemáte ! Takovýho šmejda !!! Jedte se podívat do Teplic!" napsala rozlíceně jedna z uživatelek facebooku. "Úbytek hlasů ANO: po vydání k vyšetřování 3%, po zveřejnění fotomontáže s Ferim 15%," napsal další uživatel.

Většina dalších komentujících se však pustila právě do voličů hnutí ANO, když zpochybnila jejich inteligenci. "Místní PR si asi neuvědomilo, že je volí lopaty, které ani nerozeznají vtip od reality. Tohle se vám vážně nepovedlo, ale já se náramně bavím co za materiál vás volí," napsal Tomáš Schwarz. V podobném duchu se nese i komentář Jakuba Hercíka. "Ten pocit, když musíte dopsat do popisku, že je to koláž, protože vaši voliči na to nepřijdou sami," napsal ironicky. 

Dominik Feri kandiduje z posledního místa pražské kandidátky TOP 09 v letošních sněmovních volbách. Jedničkou je v Praze bývalý ministr zahraničí Karel Schwarzenberg.