Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výbuch u rektorátu Masarykovy univerzity zanechal spoušť, policisté zveřejnili video

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Brno - Na Masarykově univerzitě v Brně se začalo s odklízením škod po čtvrtečním výbuchu tlakové lahve ve vnitrobloku rektorátu. Budova je uzavřená, v pondělí by rektorát měl začít normálně fungovat.

Na dvoře vybuchla tlaková lahev s kyslíkem v opravárenském voze firmy, která na budově opravuje výměníkovou stanici. Lehce zraněni byli dva její zaměstnanci. Výše škody se bude ještě upřesňovat. Příčinu neštěstí vyšetřovatelé zjišťují.

"Začaly první úklidové práce uvnitř budovy, zatím čekáme na souhlas policie, že můžeme začít i s odklízením dvora rektorátu," uvedla mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Poškozená jsou podle ní dvě auta univerzity, fasáda, dvě až tři desítky oken, která jsou nejen vysklená, poškozeny jsou i jejich rámy. Zasaženo bylo především přízemí, kde jsou převážně chodby. "Pokud se nic vážnějšího ještě neobjeví, počítáme s tím, že rektorát bude od pondělí normálně fungovat," uvedla mluvčí.

Témata:  Masarykova univerzita Brno Brno výbuch Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 20:41

Polák předával informace do Ruska, mohly vést k atentátu na Zelenského

V Polsku došlo ve středu k zadržení občana podezřelého z toho, že ruské tajné službě poskytoval citlivé informace, které by potenciálně mohly vést k atentátu na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. O případu informovala polská televize TVN24.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy