Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Taxikáři tvrdě bojují proti Uberu, v pondělí chtějí blokovat příjezd na letiště

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Jana Maxová, EuroZprávy.cz

Praha - Pražští taxikáři se v pondělí od 10:00 chystají blokovat pomalou jízdou příjezd na Letiště Václava Havla. Má jít o formu protestu proti službám typu Uber. Připraveni zasáhnout budou strážníci městské policie.

"Nebudeme předjímat postupy a nechceme o nich ani polemizovat, neboť situace se může oproti předpokladům vyvinout zcela jinak. Akce má začít okolo 10:00, ale musíme pracovat i s variantou, že žádná nebude. Žádné konkrétnosti uvádět nebudeme," řekl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Komentovat odmítl i případné postihy nebo přestupky, ke kterým by mohlo dojít.

Kolik na letiště přijede taxikářů, není jasné. Davida Bednáře, který za sdružení vystupuje, se ČTK nepodařilo kontaktovat. Účast není možné vyčíst ani z facebookového profilu sdružení. To zde oznámilo, že taxikáři pojedou Lipskou ulicí směrem na letiště, zpět kolem hotelu Mariott a opět nájezdem před Evropskou třídou zpátky na Lipskou. Protest podpořil Jiří Kvasnička, majitel společnosti AAA Radiotaxi, která o sobě uvádí, že sdružuje v Praze kolem 1000 taxikářů. 

Dopravní podnik bude podle mluvčí Anety Řehkové na situaci reagovat podle aktuálního dění. Zda autobusy na letiště dojedou, případně s jakým zpožděním, podle DPP nelze předjímat. Mluvčí letiště Marika Janoušková vyzvala cestující, aby počítali s tím, že se jim cesta může protáhnout. 

Magistrát protest taxikářů kritizuje. "Považujeme jej za nesmyslný nátlak několika taxikářů. Situaci budeme společně s policií sledovat a naším společným cílem je zasáhnout tak, aby byla doprava omezena co nejméně. Řešení situace na místě bude zejména v rukou policie," uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Témata:  taxi Praha Letiště Václava Havla Praha Taxi Uber

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy