Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jednání o Škodův palác spěje ke konci, ušetři Praha až půl miliardy?

Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Adriana Krnáčová /ANO/, primátorka hl. města Prahy
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Mimosoudní jednání o nájemném za Škodův palác, jehož majitelem je firma Copa Retail, se chýlí ke konci. Praha by mohla ušetřit 500 milionů.

Ve Škodově paláci od roku 2006 sídlí většina magistrátních úředníků. Město za budovu v centru města ročně platí 200 milionů korun a pronajatu ji má až do roku 2026.

Praha za pronájem paláce zaplatila už více než 1,5 miliardy korun. Po uplynutí dvacetileté smlouvy by vyplacená částka měla převýšit 4,4 miliardy korun. Kvůli údajně přemrštěné výši nájemného se město s majitelem budovy neúspěšně soudilo. Kromě výše nájemného se debata vede i o případném vypuštění opčního a předkupního práva, tedy možnost prodloužit dlouholetou smlouvu výměnou za snížení nájmu.

Podle serveru Neovlivní.cz má Praha uspořit po slevě z celkového dvacetiletého nájmu ve výši 4,4 miliardy asi 500 milionů korun.

"Je pravda, že jednání se chýlí ke konci. Pokud se to skutečně podaří dotáhnout, tak to považuji za úspěšný konec celého příběhu, který byl i pro mě osobně komplikovaný," uvedla primátorka Adriana Krnáčová. "Jediným možným řešením bylo jednání o možné slevě, protože soudními spory s pochybnou argumentací, kterou zvolila TOP 09, město ničeho nedosáhlo a všechny prohrálo," uvedla. Šéfka Copa Retail Abigail Schaeffer dnes nechtěla jednání komentovat.

Témata:  Adriana Krnáčová Praha

Aktuálně se děje

18. května 2024 18:43

Meteorologové se zabývají podezřením na tornádo na Ústecku

Na Ústecku se v sobotu odpoledne možná vyskytlo tornádo, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na sociální síti X. Podle meteorologů šlo případně o velmi slabé tornádo. Škody hlášeny nejsou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy