Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman by na Kima poslal vražedné komando. S hodnocením Trumpova postupu váhá

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Miloš Zeman si není jist, zda vyhrožování amerického prezidenta Donalda Trumpa Severní Koreji není spíše směšné než produktivní. Prezident to dnes uvedl v televizi Barrandov.

Na otázku, zda Trump zvládá úlohu nejmocnějšího muže světa, a to i v souvislosti s řešením sporu s KLDR, Zeman řekl, že KLDR je odporný režim, který nelze potlačit násilím.

„Pokud jde o Donalda Trumpa, nejsem si jist, jestli jeho vyhrožování Severní Koreji není spíše směšné než produktivní," přiznal Zeman. Dodal, že sankce nezabírají vůči Kubě ani vůči Severní Koreji a že to není cesta.

Řešením by podle něj mohlo být komando, které by zabilo Kim Čong-una. Toto myšlenku zopakoval již poněkolikáté a dnes dodal, že na tom stále trvá. Média v září informovala o tom, že Jižní Korea plánuje zřídit speciální jednotku určenou mimo jiné k likvidaci vedení Severní Koreje.

Témata:  Miloš Zeman Severní Korea Donald Trump

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy