Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš si stěžuje: Piráti mě ignorují, Bartoš nekomunikuje

Ivan Bartoš je český politický aktivista a od října 2009, s přestávkou mezi červnem a zářím 2013, předseda České pirátské strany. Autor: Jori Bertel
Ivan Bartoš je český politický aktivista a od října 2009, s přestávkou mezi červnem a zářím 2013, předseda České pirátské strany. Autor: Jori Bertel
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Praha - Předseda vítězného hnutí ANO Andrej Babiš bude jednat dnes večer se zástupci ČSSD stejně jako s představiteli dalších stran o složení vedení nové Sněmovny. Postěžoval si také, že s ním nekomunikuje předseda Pirátů Ivan Bartoš.

"Budeme jednat o postech, to se ale ještě nestalo. Máme plno kandidátů, nikde není napsáno, že budou ministry, budeme hledat experty," uvedl na dotaz, zda bude chtít obsadit ministerstvo vnitra. Ocenil pozvání k prezidentu Miloši Zemanovi do Lán. Schůzka se uskuteční v pondělí odpoledne. Zeman dnes zopakoval, že Babiše jako předsedu vítězné strany jmenuje premiérem.

Zatím, den po volbách, se ale jedná o složení vedení dolní komory. K tomu se už Babiš sešel se zástupci KSČM v Průhonicích u Prahy a hnutí STAN ve Sněmovně. "Očekáváme úplně stejný průběh, jak vidí složení ve Sněmovně, vyslechneme jejich názor," řekl šéf ANO k nadcházejícímu jednání se sociálními demokraty.

Na krátkou textovou zprávu, ve které Babiš hned po vyhlášení výsledků šéfy ostatních sněmovních stran oslovil, mu zatím neodpověděl pouze předseda Pirátů Ivan Bartoš. Dnes Bartoš uvedl, že v Babišově kanceláři v Průhonicích u Prahy jednat nebude. "Piráti dostali stejnou sms, nikdo nikoho nezval do Průhonic, poslal jsem všem stejnou sms. Když někomu někdo popřeje, tak by aspoň mohl poděkovat, to se učí už v mateřské školce," glosoval to Babiš. Zdvořile mu odpověděl prý i předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Babiš bude v pondělí v podvečer jednat o uspořádání dolní komory se zástupci KDU-ČSL, večer s hnutím Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury. Předtím se sejde s prezidentem. Dnes Babiše nepřekvapilo, že Zeman mu opět vyjádřil podporu ohledně dotačního případu Čapí hnízdo.

Témata:  Andrej Babiš Hnutí ANO Sociální demokracie (SOCDEM) Ivan Bartoš Česká pirátská strana

Aktuálně se děje

21. dubna 2024 20:08

Policie v Plzni evakuovala dům kvůli nálezu munice. Zajistí ji pyrotechnik

Policie zasahuje v neděli večer u nálezu nebezpečné munice v Plzni. Do domu byl přivolán pyrotechnik, proběhla evakuace. Kromě strážců zákona pomáhají u zásahu také hasiči. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy