Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odsouzený vrah taxikářů podal dovolání k Nejvyššímu soudu

Nejvyšší soud České republiky
Nejvyšší soud České republiky
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Brno - Nejvyšší soud dostal dovolání Davida Virguláka (36), který si odpykává doživotí. Zastřelil trojici náhodně vybraných taxikářů proto, aby si opatřil peníze na drogy. Všechny tři skutky spojuje stejný typ zbraně, muže usvědčily i pachové stopy.

Odsouzený podal dovolání v září k Městskému soudu v Praze, který tento měsíc předal jeho podnět spolu se spisem do Brna k Nejvyššímu soudu.

Virgulák podle pravomocného rozsudku vraždil tak, že se nechal odvézt na odlehlé místo, kde nic netušícího taxikáře popravil střelbou zezadu do hlavy a okradl ho. První řidič zemřel v lednu 2014, a to zřejmě na silnici nedaleko Luk pod Medníkem. Pachatel pak tělo 42letého muže odvezl zpátky do centra Prahy a nechal ho v autě. Další dvě vraždy přidal v dubnu téhož roku, a to v rozpětí pouhých tří hodin. Těla 60letého a 25letého muže zanechal na cyklostezce u Uhříněvsi.

Virgulák, jenž byl v minulosti dvacetkrát soudně trestán za krádeže, měl navíc u sebe peněženku jedné z obětí. Hájil se tím, že ji našel.

"Já jsem ty taxikáře v životě neviděl, až na pitevních stolech ve spisech. Taxi jsem nevyužíval, neměl jsem k tomu finanční prostředky. Se zbraněma manipulovat neumím," tvrdil u pražského soudu Virgulák.

Témata:  Nejvyšší soud vraždy taxikářů

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy