Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z boje o Hrad vypadl jeden uchazeč. S ohledem na volby nemá smysl kandidovat, tvrdí

Miroslav Sládek
Miroslav Sládek
Foto: www.republikani.com

Praha – V březnu oznámil předseda republikánů (SPR-RSČ) Miroslav Sládek, že se chce ucházet o post prezidenta. Politik už je v tomto směru zkušený, v 90. letech, kdy prezidenta ještě volil parlament, kandidoval na prezidenta hned třikrát. Jak se ale zdá, počtvrté nakonec kandidovat nebude.

Sládek pilně sbíral podpisy občanů. „Blížíme se k požadované hranici potřebné pro kandidaturu. Využil jsem těch pár minut v televizi, které mi milostivě přidělili v předvolební kampani, mimo jiné i k tomu, abych jednoznačně prohlásil, že definitivní rozhodnutí bude záležet na výsledku parlamentních voleb. Přiznám se, že ten byl více než šokující. Jsem si plně vědom všech možných příkoří a překážek, které nám do cesty tvůrci nejsprostším způsobem zmanipulovaných voleb kladli. Je opravdu obtížné vzdorovat děsivě zbytnělé kampani ve všech médiích, zvláště na televizní obrazovce,“ popisuje své trápení Sládek na sociálních sítích.

Česká veřejnost podle něj byla před volbami ze strany médií silně ovlivňována. „Když se dnes podíváte na výsledek voleb, tedy osazenstvo nového parlamentu a porovnáte si jej s obsazením předvolebních mnohahodinových debat a neustálé přítomnosti na televizní obrazovce týchž tváří, najdete takřka stoprocentní shodu. Je to na jedné straně potvrzení, že manipulace s veřejností byla s předstihem naplánována a financována stovkami milionů až miliardou, potvrzením toho, že veřejnost je snadno manipulovatelná, samozřejmě při zmíněném vynaložení dostatečných financí a dobrém naplánování,“ tvrdí.

Přesto ho prý výsledek šokoval. „Málokdo by nejspíše předpokládal, že již nejsme ani národ a bohužel ani myslící společenství lidských bytostí, že generace vychovávané ve strachu a pokřivené morálce budou mít již natolik zničený charakter, že již nebudou schopny se změnit, a naopak budou svou pokřiveností ničit další a další generace. Šokovalo mne, jak lze tolik lidí obelhávat, tak dlouhou dobu, a jak lze tolik lidských bytostí změnit v nemyslící stádo. Dnes tedy díky znásilnění demokracie a naprosto zmanipulovaným, a tedy naprosto nesvobodným volbám máme ve vedení země komunisty, estébácké udavače, anarchistické feťáky, tedy extrémně chorobné bezcharakterní zrůdy. Neschopné samostatného myšlení a žijící jako ohavní parazité jenom z vykrádání cizích myšlenek a z cizích peněz. A tací nás mají vést příští čtyři roky,“ zlobí se.

Tento výsledek podle jeho slov musí každého myslícího, normálního a čestného člověka přimět k činům. „Obávám se však, že ten šok a odhodlání k odporu, který výsledek vzbudil a o kterém mne ubezpečujete nebude mít dlouhého trvání. Za pár týdnů a v předvánočním shonu se zapomene. Musím tedy konstatovat, že s takovou podporou, jakou nám spoluobčané prokázali v parlamentních volbách, nemá význam kandidovat nyní na prezidenta. Soustředím se tedy, společně s Republikánskou stranou na přípravu pro rok 2019, kdy nás čekají volby do Evropského parlamentu,“ oznámil Sládek.

„Avšak pozor, pokračujte prosím ve sbírání podpisů, protože s vysokou pravděpodobností dojte v brzké budoucnosti na další prezidentské volby a do těch druhých již půjdu naplno. Jistě mi rozumíte, co tím myslím a k jakým událostem dojde,“ dodal na sociálních sítích politik, jehož strana SPR-RSČ získala ve volbách pouze 0,19 procent hlasů, když stranu volilo jen 9857 Čechů.

Témata:  Miroslav Sládek prezident ČR

Aktuálně se děje

29. dubna 2024 17:06

Nová pravidla pro svazky LGBT budou platit od ledna. Pavel podepsal novelu

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy