Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Výhružka? Místopředseda Úsvitu dostal dopis s bílým práškem

Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Marek Černoch a Martin Konvička na demonstraci proti uprchlíkům
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Policie, hasiči, záchranáři a dokonce i pyrotechnik zasahovali v úterý večer v domě poslance Marka Černocha v Hostivici nedaleko Prahy. Podle informací TV Nova přišel politikovi domů dopis s bílým práškem. Obálku otevřela poslancova manželka.

Poslanec Černoch nebyl ještě doma, měl jednání. Poštu vybrala ze schránky jeho manželka. Když před 22. hodinou otevřela jednu z obálek, vysypal se na její ruku bílý prášek.

Žena místopředsedy hnutí Úsvit je z toho v šoku. V domě ve Vodňanského ulici ji ošetřili lékaři, kteří ruku zkontrolovali. Do nemocnice ale převezena nebyla.

Bílý prášek odvezli hasiči na analýzu, její výsledky by měly být známy dopoledne. Prostor, kde se z obálky vysypal, potom zajistili a dezinfikovali.

Na místě bylo vedle hasičů, záchranářů, hygieniků a policistů také vozidlo pyrotechniků. Ulici strážci zákona uzavřeli.

Místopředseda hnutí Úsvit Marek Černoch si dopis s bílým práškem spojuje se svou politikou. Považuje jej za výhrůžku, kvůli svému postoji vůči migrantům. Připomněl, že už v minulosti byl napaden v Německu, kde jej postříkali pepřovým sprejem.

Témata:  Marek Černoch Úsvit - Národní koalice

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:15

Zasedání Rady NATO – Ukrajina proběhne už v pátek, hlavním tématem bude protivzdušná obrana

Zasedání Rady NATO – Ukrajina, o které požádal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, se uskuteční v pátek. Zelenskyj by měl jednat s ministry obrany členských zemí Aliance, oznámil její generální tajemník Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy