Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Ostravě se srazily dvě tramvaje, 11 cestujících bylo zraněno

Tramvaje
Tramvaje
Foto: Pixabay

Ostrava - Při srážce dvou tramvají v Ostravě - Porubě utrpělo dnes ráno 11 osob středně těžká zranění. Jeden z řidičů zřejmě včas nezareagoval a narazil do soupravy jedoucí před ním. Policisté žádají svědky a zraněné cestující, aby policii kontaktovali prostřednictvím linky 158.

Nehoda se stala okolo 05:15 v Opavské ulici, několik desítek metrů před křižovatkou se Sjízdnou ulicí. "Jednapadesátiletý řidič tramvaje zřejmě nevěnoval náležitou pozornost provozu. Pravděpodobně pozdě zareagoval na tramvaj jedoucí před ním, která zastavovala před křižovatkou," řekla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Mluvčí záchranářů Lukáš Humpl upřesnil, že zdravotníci na místě ošetřili 11 cestujících. "Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jednalo se o osm žen a tři muže ve věku mezi čtyřiatřiceti a šestašedesáti lety. Utrpěli vesměs středně těžká nebo lehká zranění v hlavy, hrudníku nebo páteře," řekl.

Mluvčí dopravního podniku Karolína Rycková ČTK řekla, že podle předběžných odhadů při nehodě vznikla škoda několik stovek tisíc korun.

Témata:  nehody tramvají Ostrava tramvaje

Aktuálně se děje

8:45

Ukrajinská armáda stahuje z bojiště americké tanky Abrams

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy