Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

KSČM zažilo volební propadák, volba šéfa poslanců nebyla bez potíží

Pavel Kováčik, KSČM
Pavel Kováčik, KSČM
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Sněmovní klub KSČM povede dál Pavel Kováčik. Dalšími navrženými byli Leo Luzar a Zdeněk Ondráček. Patnáctka poslanců o vedení klubu jednala už v pondělí, z hlasování ale předseda nevzešel. Ani dnes nebyla debata klidná.

Sněmovní klub KSČM se po víkendových volbách zmenšil z 33 na 15 poslanců. Klub se sešel po jednání výkonného výboru strany a rozhodl o svém šéfovi v tajné volbě.

Odpoledne bude v budově KSČM v ulici Politických vězňů o příčinách volebního debaklu jednat široké vedení strany. Očekává se, že vyzve základní organizace, aby se vyjádřily k tomu, zda má stranu i po něm vést dosavadní předseda Vojtěch Filip.

Ten v pondělí nevyloučil úvahy o tom, že by v čele strany skončil. Komunisté letos ve volbách dosáhli nejhoršího výsledku od vzniku strany.

Ústřední výbor také rozhodne o postoji KSČM k blížícím se volbám prezidenta a k možnosti, že by komunisté podpořili menšinovou vládu hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše.

Témata:  KSČM Pavel Kováčik Vojtěch Filip

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 13:31

Zatčení asistenta poslance AfD v Německu. Je podezřelý ze špionáže pro Čínu

Německá policie zatkla v Drážďanech muže podezřelého ze špionáže pro Čínu. Jde o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajně pravicové Alternativy pro Německo (AfD) ve volbách do Evropského parlamentu.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy