Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vojtěch Filip bude usilovat o post místopředsedy Sněmovny

Vojtěch Filip v Poslanecké sněmovně
Vojtěch Filip v Poslanecké sněmovně
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - KSČM na svém dnešním zasedání neschválila návrh, aby strana vstoupila do vládní koalice či poskytla tichou podporu menšinovému kabinetu hnutí ANO.

Jednání mezi komunisty a hnutím Andreje Babiše, která budou pokračovat v úterý, bude vyjednávací tým konzultovat s výkonným výborem a kolegiem volených funkcionářů.

Návrh na podporu vlády ANO, například menšinové vlády s odborníky, jak o ni dnes hovořil Babiš sice padl, schválen ale nebyl. „Toho se samozřejmě vyjednávací tým bude držet a já jsem slíbil, že za vyjednávací tým budu vše konzultovat s kolegiem volených funkcionářů a výkonným výborem," uvedl předseda KSČM Vojtěch Filip.

Filip také sdělil, že se při jednání o podobě vedení Sněmovny bude ucházet o křeslo místopředsedy. Dnes také oznámil, že po volební prohře nebude na mimořádně svolaném dubnovém sjezdu obhajovat funkci. V čele KSČM skončí po 12 letech. Jako dosud jediný komunistický politik získal vysokou ústavní funkci, když se opakovaně stal místopředsedou Poslanecké sněmovny naposled v uplynulém volebním období.

Témata:  KSČM Vojtěch Filip Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy