Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co vám letos nadělí Ježíšek? Každý druhý Čech bude mít pod stromečkem peníze

Vánoce
Vánoce
Foto: Pixmac

Praha - Peníze pod stromeček chce letos nadělit 48 procent Čechů. Pro třetinu lidí je to ideální dar, pro třetinu jen alternativa těch tradičních. Na ty, kteří dostanou od Ježíška hotovost, sázejí obchodníci, kteří hned po svátcích spustí povánoční výprodeje.

Peníze chce věnovat jako dárek 52 procent mužů a 44 procent žen. Vyplývá to z průzkumu finanční skupiny Wüstenrot. Zejména mladí lidé hotovost považují za ideální způsob, jak umožnit obdarovanému pořídit si přesně to, co potřebuje.

"Obdobného názoru jsou i muži, kteří často nemají inspiraci pro nákup, a lidé s nižším vzděláním," uvedl manažer vývoje bankovních produktů finanční skupiny Wüstenrot Jiří Klos.

Obálku s hotovostí přinese Ježíšek častěji v Praze, kde se pro tento dárek rozhodlo 53 procent respondentů. Každá druhá žena dárky řeší již v průběhu roku. Muži se nejčastěji na přání ptají, 16 procent z nich nákup dárků nechává na poslední chvíli.

V e-shopech začnou povánoční výprodeje 25. prosince, kamenné prodejny se otevřou 27. prosince. Obchodníci letos čekají rekordní vánoční tržby. Podle odhadu Asociace pro elektronickou komerci meziročně vzrostou obraty e-shopů o téměř pětinu na 38 miliard korun.

Témata:  Vánoce peníze průzkumy

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:48

Sloužil 40 dní po smrti Navalného mši, Putinův spojenec kněze suspenodval

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, který vedl smuteční mši za zesnulého kritika Kremlu Alexeje Navalného, ​​uvádí se v dekretu zveřejněném v úterý.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy