Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Rokycanech zasahovali detektivové z GIBS

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Rokycany - Detektivové Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) zasahovali ve středu večer v centru Rokycan. ČTK to bez dalších podrobností potvrdila mluvčí inspekce Radka Sandorová. 

Mluvčí nechtěla upřesnit, čeho se akce týkala, ani zda detektivové někoho zadrželi. Server Novinky.cz odpoledne uvedl, že zásah se týkal příslušníka cizinecké policie, podezřelého údajně z toho, že prodával Ukrajinci informace o chystaných policejních kontrolách.

„V současné době žádné další informace nebudeme s ohledem na probíhající úkony uvolňovat," zopakovala i odpoledne Sandorová. Žádné informace o zásahu GIBS nemají ani místní policejní mluvčí.

Dozorující státní zástupce Roman Šustáček serveru potvrdil zadržení policisty a muže z Ukrajiny a řekl, že zřejmě dnes budou obviněni.

Podle některých médií asi desítka detektivů prohledávala večer auta v centru města.

Témata:  Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Policie ČR

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy