Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cikáni jsou jako medúzy, napsal zastupitel ČSSD na facebooku. Teď stranu opouští

38. sjezd České strany sociálně demokratické
38. sjezd České strany sociálně demokratické
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Most - Náměstek ministra průmyslu a mostecký zastupitel Karel Novotný odchází z ČSSD. Do jiné strany nebude přestupovat. Politik před časem nechvalně proslul přirovnáním Romů k medúzám.

"Jsem ještě zastupitelem a radním v Mostě, ten mandát dokončím, ale poté už se nechci politicky angažovat. Budu se věnovat odborným záležitostem a tomu, co mě baví," uvedl pro Aktuálně.cz. Zda jeho odchod ze strany souvisí se zmíněným rasistickým výrokem, říci nechtěl.

Náměstek v komentáři k profilu skupiny Naštvané matky napsal, že "cikáni jsou jako medúzy - otravný a k ničemu". Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) Novotného počínání odsoudil. Novotný se poté za svá slova omluvil.

Novotný v letech 2010 - 2014 působil jako náměstek primátora Mostu. V únoru 2014 se stal náměstkem ministra průmyslu pro sekci podnikání a oblast ochrany spotřebitele. Na ústecké kandidátce ČSSD pro říjnové volby do Sněmovny figuroval na 13. místě.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Ústecký kraj romové

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy