Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Traktorista nedával pozor, jeho vnukovi musela být amputována noha

děti
děti
Foto: Pixabay

Ústí nad Orlicí - Policie obvinila řidiče (76) traktoru z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Jeho vnuka v září těžce zranil stroj na vyorávání brambor, chlapci musela být posléze amputována noha pod kolenem.

"Státní zastupitelství vede v této věci dozor, momentálně bylo zahájeno trestní stíhání. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na dva roky, případně trest zákazu činnosti," řekla státní zástupkyně Alena Provazníková z Ústí nad Orlicí.

Nehoda se stala na poli u Jablonného nad Orlicí, kde chlapec přihlížel vyorávání brambor a stroj ho zachytil. Příbuzní se ho snažili vyprostit, povedlo se to až hasičům.

"Ve věci bylo zjištěno, že osoba, která řídila traktor, nezajistila bezpečnost nezletilé osoby, která se na pracích podílela a došlo pak k tomuto závažnému zranění," řekla státní zástupkyně.

Témata:  úrazy život děti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy