Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemane, odejdi! A rozpusťte Okamurovu SPD. Rom žijící v Británii zveřejnil ostré VIDEO

Tomio Okamura (SPD)
Tomio Okamura (SPD)
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha/Londýn - Štefan Pongo, bývalý voják romského původu, který nyní žije ve Velké Británii, ve své petici vyžaduje po současné hlavě státu odchod do ústraní a rovněž rozpuštění Strany přímé demokracie (SPD) místopředsedy Poslanecké sněmovny Tomia Okamury.

Pongo tvrdí, že SPD a její příznivci znevažují romský holocaust a že Miloš Zeman svými výroky podněcuje lidi k nenávisti. Podle serveru romea.cz, který jako první s informací přišel, má petice více jak sto podpisů a další přibývají.

„My, Romové, občané České republiky vyzýváme všechna mezinárodní uskupení, aby donutily českou vládu dodržovat všechny poválečné mezinárodní úmluvy na odstranění všech forem rasové diskriminace,“ píše Pongo v petici.

„Petice není mířena jen proti SPD Tomia Okamury a jeho pochlebovačům, kteří se veřejně hlásí ke genocidě obyvatel a znevažují romský holocaust, ale i na současnou hlavu státu, Miloše Zemana, neboť několikrát svými výroky tuto mezinárodní úmluvu porušil a neustále podněcuje k nenávisti a rozděluje celistvé myšlení národa.“

Pongo ve svém téměř půlhodinovém videu, které natočil na podporu své petice, zmiňuje, že bojuje zejména proti „jedincům, provokatérům, kteří mohou zapříčinit další holocaust v České republice. Vše tomu nasvědčuje,“ tvrdí bývalý voják, který po skončení služby v roce 1993, nemohl najít práci, a tak se spolu se svou rodinou přestěhoval do Velké Británie, kde nyní pracuje jako řidič kamionů.

Témata:  romové Tomio Okamura Miloš Zeman

Aktuálně se děje

9. května 2024 21:02

Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset, řekl Netanjahu

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy