Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ÚS ze stolu smetl stížnost muže, který vyhodil družku z okna

Ústavní soud ČR
Ústavní soud ČR
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Brno - Daniel Fizer, který podle pravomocného verdiktu vyhodil družku z okna bytu v Orlové na Karvinsku, neuspěl s ústavní stížností. Trest 12,5 roku za pokus o vraždu a vydírání si tak odpyká.

Ve stížnosti Fizer tvrdil, že justice vycházela prakticky jen z výpovědi ženy, zatímco jeho tvrzení upozadila. Podle ústavních soudců ale kromě ženiny výpovědi existují proti Fizerovi i další důkazy. "Verze předkládaná stěžovatelem, podle které poškozená vypadla z okna sama při jeho mytí, byla naopak dalšími důkazy spolehlivě vyvrácena," stojí v usnesení.

Po pádu z pětimetrové výšky si žena vážně zranila nohu. Fizerovi hrozilo deset až 18 let vězení. Už několikrát byl stíhán za násilné chování. U odvolacího Vrchního soudu v Olomouci mu loni v listopadu nepomohlo ani to, že družka změnila výpověď a začala tvrdit, že z okna vyskočila sama.

Útok se odehrál loni v lednu, předcházela mu hádka kvůli údajné nevěře družky. Fizer držel na rukou malou dcerku a ženě podle obžaloby vyhrožoval, že ji zabije. Otevřel prý okno, donutil družku, aby si stoupla na parapet, a pak do ní strčil. Fizer podle verdiktu žádal svědky, aby nevolali policii, a družku nutil, aby řekla, že vypadla sama při mytí okna, anebo ji po návratu z vězení zabije.

Témata:  pokus o vraždu Ústavní soud ČR

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy